Vlierbloesem

Pannenkoeken van vlierbloesem

Over een ruzie en hoe het weer goedkwam….

Heb je ruzie gemaakt met vriend, vriendin, oma of opa?
Door samen vlierbloesempannenkoeken te eten komt het weer helemaal goed tussen jullie! Dit is een oude wijsheid die al eeuwen werkt.

Wat heb je nodig voor het maken van vlierbloesempannenkoekjes?

12 schermen vlierbloesem voor 4 personen
Een schaar
Beslag voor 12 kleine pannenkoeken in een kom
Kleine koekenpan
Roomboter of bakolie voor in de koekenpan
Pannenkoekmes om de pannenkoek te keren in de koekenpan.
Honing of wat suiker om over de warme pannenkoek te doen

Zoek (niet te) rijpe bloesemschermen.
Pluk op een droge dag de vlierbloesemschermen van de boom.
Net onder de scherm kun je de stengel makkelijk knikken.
Doe de schermen in een plastic zakje of leg ze in een mandje.
Thuis schudt je voorzichtig elk scherm een beetje uit.
Zet eventuele spinnetjes weer buiten neer.
Je kunt je oogst max 1 dag bewaren.
Bewaar het in de koelkast of in het mandje onder een doek.

Bereid het pannenkoeken deeg in een kom.
Leg vlierbloesemschermen klaar en heb de schaar bij de hand.
Verwarm de koekenpan.
Let op!
Zet het vuur laag.
Doe een klein beetje boter of olie in de pan.
Pak een scherm bij de stengel en roer ermee door het beslag.
Leg het geheel met de stengel naar boven in de koekenpan.
Knip nu met de schaar de stengel en alle steeltjes van de scherm af.
Ligt het pannenkoekje al los?
Keer het dan om met het pannenkoekmes.
Haal na een minuutje het koekje uit de pan.
Bak alle pannenkoeken op deze manier.
Misschien passen er wel drie tegelijk in de pan.
Serveer met honing of suiker en eet ze samen op.