Boerenkool

Recept – Boerenkool met linzen

Boerenkool is op zijn best als de vorst eroverheen is gegaan, zo luidt de volkswijsheid. Klopt dat? De samenstelling van de bladeren verandert bij temperaturen onder nul, doordat zetmeel dan wordt omgezet in suiker. De ‘verzoetingsreactie’ helpt de plant om beter tegen de kou te kunnen. Dus ja, het klopt, na een nachtje vorst is de boerenkool nóg lekkerder.

Ingrediënten: boerenkool, ui, knoflook, kerrie, linzen, rozijnen, kokosmelk

  • Was de boerenkool goed en snijd in dunne reepjes.
  • Fruit de gesnipperde ui in flink wat olie met een teentje knoflook en wat curry kruiden of kerrie.
  • Voeg de boerenkool toe en roerbak op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten. 
  • Voeg vervolgens de linzen toe. Je kunt kiezen voor linzen uit blik of zelf koken (lekker en goedkoop).
  • Warm alles door en …
  • voeg nog een handje rozijnen en een scheut kokosmelk toe.
  • Deze roerbakboerenkool is lekker met vegetarische balletjes.
  • Eet smakelijk!
Boerenkool-met-linzen

(recept van Laura Jager)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *