Daslook, Allium ursinum is familie van knoflook en ui en heeft ook de typische knoflook smaak.
De jonge bladen die nu overal in parken, bossen en ook in onze tuin groeien zijn goed als knoflook in soepen en sausen te gebruiken. Pesto is een in de koelkast goed houdbare saus die lekker is op pasta maar ook op een boterham met kaas.
- 1 handvol walnoten of pijnboompitten
- 1 bos daslook
- 70 ml olijfolie
- ½ citroen, rasp en sap
- Peper en zout
- Eventueel een beetje geraspte oude kaas
Rooster de walnoten of pijnboompitten even in een koekenpan zonder olie. Laat ze dan afkoelen.
Spoel de daslook schoon onder koud water en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge.
Snijd het blad wat fijn en doe ze in een keukenmachine of in een bakje met de staafmixer.
Voeg de walnoten en evt. de kaas aan de daslook toe en maak alles fijn onder het toevoegen van de olijfolie.
Doe dan de citroenrasp en -sap erbij. Breng het geheel op smaak met peper en zout.