Oogsten… Koken… Eten!
Dat is de manier waarop de Voedseltuin invulling geeft aan de Burendag.
Het OOGSTEN hebben we grotendeels zelf gedaan, misschien kunnen we volgend jaar
de mensen enthousiasmeren om zelf het veld in te gaan. Want wat is er nou leuker dan
je eigen geoogste pompoen om te toveren tot een heerlijke soep, of je zelf geplukte kruiden
te verwerken in een frisse salade?
KOKEN deden we wel met z’n allen: ook de kinderen waren druk in de weer met het snijden van groenten voor de soep. En niet zomaar een soep, maar soep uit de heksenketel van Ineke!
Niets smaakt beter dan een soep die langzaam heeft mogen pruttelen boven een houtvuur.
Annemarie en Margriet stonden patat te bakken, die werd geserveerd met de eigengemaakte mayonaise van Conny … jummie!
Renske had een Green Egg geleend waarop groenten werden geroosterd: heerlijk samen met de Tzaziki van Louise.
Verder was er een knapperige groene salade, een English Pie, zachtgekookte maïskolven, Bara’s met zoetzure saus en als toetje de Kweeperen snoepjes van Hanneke en taart van de buurvrouw van de Meeuwenlaan. Het derde deel ETEN was dan ook geen enkel probleem!
Er werd gezellig gebabbeld, gegeten, gedronken en gelachen.
Samen oogsten geeft inspiratie.
Samen koken geeft verbroedering.
Samen eten brengt gezelligheid.
Drie mooie ingrediënten dus voor een zeer geslaagde Burendag 2017.