Bijdrage voor nieuwe kas

Ik steun de voedseltuin met een bijdrage voor de nieuwe kas

*=verplicht veld
Steun de voedseltuin met een donatie voor de nieuw kas

De Voedseltuin IJplein is vanaf haar oprichting in 2012 uitgegroeid tot een prachtige tuin, die dankzij de vele vrijwilligers veel te bieden heeft.

Buurtbewoners en recreanten weten ons te vinden, en we leveren ongeveer 5000 porties groente af per jaar. Het meeste gaat naar de Voedselbank en Resto van Harte. Wat er over is aan minder mooie groente gaat met de vrijwilligers mee.
In de afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers en de productie flink gestegen, daarmee ook het aantal harken, schoffels, emmers en kruiwagens. Het zou heerlijk zijn om het gereedschap en de koffie en thee voor de vrijwilligers niet meer te hoeven aanslepen over een afstand van 500 meter vanaf de Nachtegaalstraat aan de overkant van de Meeuwenlaan.

Binnenkort moeten we uit onze bergruimte in de Nachtegaalstraat omdat die wordt gerenoveerd. We willen van de nood een deugd maken en onze huidige kas vervangen voor een wat grotere, waar ook de grasmaaier en al het gereedschap en het verpakkingsmateriaal voor de Voedselbank in past.
Er is dan meer ruimte om bij slecht weer de vrijwilligers binnen te laten schuilen. Aangevuld met een elektriciteitsvoorziening en een composttoilet krijgen we een volwaardige verblijfsplek voor wanneer we in de tuin werken drie keer per week.

We hebben een nieuwe kas uitgezocht, net zo groot als de huidige, maar met rechts een apart kweekgedeelte en links een ruimte voor het gereedschap met een grote deur. Ook zijn we bezig met de bouwvergunning en de fondsenwerving. Het ziet er positief uit.
We hebben zelf al geld gereserveerd voor een nieuwe kas, en met een gift van de postcodeloterij, een toezegging van Eigen Haard, een gift van het Linda Speerstra Fonds en nog wat uitstaande aanvragen bij fondsen komen we een eind op weg. Van de benodigde €25.000 hebben we ongeveer €16.000 binnen of toegezegd gekregen. Nog €9000 te gaan dus.

Wie wil een duit in het zakje doen voor onze nieuwe kas?

NB: Betalingen online worden verwerkt met Mollie Payments. Mollie zal op bankafschriften worden vermeld als begunstigde. Nadat je hebt afgerekend met iDEAL krijgt je direct via e-mail een bevestiging.

Maak je liever geen gebruik van Mollie payments dan kun je natuurlijk ook zelf je bijdrage via jouw eigen bank overmaken. Maak het bedrag dan over op bankrekening NL32 INGB 0006 8284 38 
t.n.v. Voedseltuin IJplein onder vermelding van “Nieuwe kas” en je naam.