Pastinaak is een heerlijke groente die doet denken aan wortel, maar dan wit. Je kunt pastinaak koken en er een lekkere soep van maken. Roosteren in de oven is ook heerlijk.
In dit recept maken we er lekkere vegetarische burgers van.
Wat heb je nodig?
- Pastinaak
- Ui
- Ei
- Paneermeel
- Zou en peper
- Boter (of olie) om in te bakken.
Snij het kontje van de pastinaak af en schil de buitenkant. Haal eventuele donkere plekken weg. Was de pastinaak. Rasp de pastinaak en de ui. Roer het door elkaar met zout en peper. Was je handen en roer er met je handen het ei door en het paneermeel. Dit lijkt dus een beetje op gehaktballen bakken. Kneed het geheel en maak er ballen van. Druk ze een beetje plat zodat het burgers worden. Verwarm een flinke klont boter in de pan, op middelhoog vuur. Leg de burgers voorzichtig in de pan en zet het vuur laag, de burgers hebben wat tijd nodig en moeten niet verbranden. Bak de burgers tot ze gaar zijn. Dit duurt zeker 10 minuten, langer kan ook. Lekker met een broodje en een salade.