In dit jaargetijde waarin er nog nauwelijks groente uit de volle grond te oogsten valt zijn er wel Brandnetels! De jonge scheuten zijn op beschutte plaatsen al 15 cm hoog. Ze groeien hard omdat ze voedsel halen uit de wortelstokken die in de grond zitten. Van deze jonge scheuten kan je een heerlijk soepje maken. Rijk aan vit C en Calcium. Gebruik daarvoor de toppen van de planten.
Knip ze af of draag handschoenen want ze prikken hard! En kies een plek waar geen honden plassen.
Recept voor 2 personen:
1 ui, een stukje knolselderij of een wortel of een aardappel, een ½ liter water,1 groentebouillon blokje of gewoon zout/peper en een scheut olijfolie. Twee handen vol brandnetel scheuten.
Snij de ui en de groente fijn en zet die met het bouillonblokje op. Kook tot de groente gaar is (15 min).
Was de brandnetels en snijd ze heel fijn. Voeg ze aan de soep toe en laat ze een minuutje meekoken.