​Opening compostwormenbak voedseltuin IJplein

Maak van je eigen GFT afval waardevolle compost. Ook in de stad!

Woensdagmiddag 25 mei opent voedseltuin IJplein haar buurtcompostbak. De buurtcompostbak is een wormenbak waar omwonenden van het IJplein hun GFT afval kunnen laten omzetten in waardevolle compost. De eerste vijf omwonenden die hun afval in deze bak mogen gaan composteren krijgen de sleutel overhandigd door Saskia Groenewoud. Voorafgaand aan deze officiële opening geeft Ireen Laarakker van het Compostgilde een presentatie over diverse manieren van stadscomposteren, van het starten van je eigen wormenbak, tot deelnemen aan de buurtbak.

Afval gezocht

In Amsterdam bestaat 29 % van het restafval uit groente en fruit. Dat is gemiddeld 79,4 kg per persoon per jaar. Dit is de grootse fractie van al het restafval. Als slechts 10% van de Amsterdammers thuis of in de wijk gaat composteren bespaart dat 6.528.482 kg afval per jaar. Dat zijn 5.440 vrachtwagenritjes.

Wil jij ook je afval gaan composteren? Meld je dan aan voor de buurtcompostbak van voedseltuin IJplein. Na een instructie over wat de wormen wel en niet mogen eten krijgen vijf omwonenden de sleutel en kunnen de wormen gaan voeren. Na verloop van tijd zal de groep uitgebreid worden. Heb je interesse om deel te nemen aan de buurtcompostbak? Stuur dan vooraf even een mailtje naar info@voedseltuinijplein.nl of info@compostgilde.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *