1 juli 2017 – Tuinfeest!

Zou het wel doorgaan?
Dat vroegen we ons nog af de woensdag voorafgaand aan het 1 juli feest op de Voedseltuin.
Er was regen voorspeld en behoorlijk harde wind vanuit zuid-westelijke richting. Maar de dappere Voedseltuinders kunnen wel tegen een stootje en besloten om het feest toch door te laten gaan. Bleek het een fantastische dag te worden, met bewolking weliswaar, maar het bleef droog en gaandeweg de middag kwam de zon ineens uitbundig tevoorschijn! De voorbereidingen werden getroffen door leden van de Voedseltuin in samenwerking met Springlevend Noord: een studentengezelschap dat zich inzet om evenementen voor de buurt te organiseren. En dat deden ze erg goed: Een springlevende combinatie van enthousiasme, betrokkenheid, samenwerken, frisse ideeën, creativiteit en energiek de handen uit de mouwen steken. Niks mis met de jeugd van tegenwoordig!
In no time waren er drie partytenten opgebouwd, was er een barbecue ter beschikking gesteld, stonden er houten bankjes overal, was er een kleurrijke versiering en natuurlijk niet te vergeten : hapjes en drankjes. Ook voor muziek was gezorgd: Hannah en Suzie vormden het duo LOLA en zij hadden een mini-theater gemaakt in de kas van de Voedseltuin. Een groot succes. Die twee konden zingen en spelen dat je er kippenvel van kreeg. Ze speelden als het ware de uien van het plafond. Het werd een zeer geslaagd feest en de opkomst werd geschat op zo’n 150 bezoekers.

Alle nationaliteiten waren vertegenwoordigd, mensen vanuit de buurt, maar ook vrienden en familie van wat verder weg. Kinderen en jongeren hadden het naar hun zin. De combinatie van lekker eten en drinken, goeie muziek, maar ook gewoonweg de ruimte om te kunnen rennen en spelen, zorgde ervoor dat ze zich geen moment verveelden. Wat geweldig toch zo’n plek waar iedereen iets meebrengt of bijdraagt. Alles samengevoegd zorgt dan voor een pracht van een middag. Ik kan bijna niet wachten tot volgend jaar!

Door Renske de Jong
(foto’s zijn gemaakt door Fransje Bannenberg en Wil Meerkerk)

 

 

 

Eén reactie

  1. wat leuk dat ik vanuit t buitenland toch wat mee kan genieten van onze voedseltuin. Ik doe hier in Canada mn best om aan de slag te komen ! n zomerse groet aan allemaal van Morgana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *