Als je op 29 mei bij onze Plantjesmarkt was dan heb je misschien deze heerlijke rabarbertaart wel geproefd! Gemaakt door vrijwilliger Marijke en echt om van te smullen.
Ingrediënten:
- 1 kg rabarber
- 2 eetlepels custartdpoeder
- 1 sinaasappel
- 2 zakjes hazelnoten (65g.)
- 150 g zachte boter
- 150 g basterdsuiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- Zout
- 3 eetlepels suiker
Verwarm de over op 160 graden. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca 26 cm) in. Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukjes van ca. 3 cm. Schep in een kom de rabarberstukjes en custardpoeder door elkaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. Hak de hazelnoten fijn (in de keukenmachine). Klop in een kom de boter en de basterdsuiker in ca. 10 minuten tot een luchtig romig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop het sinaasappelsap erdoor en spatel dan luchtig het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, de geraspte sinaasappelschil en driekwart van de hazelnoten erdoor. Strijk het beslag uit in de vorm. Verdeel de rabarberstukjes erover en druk ze een beetje in het beslag. Roer de suiker door de rest van de hazelnoten en strooi dit mengsel over de rabarber. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm. Strooi er eventueel poedersuiker over.