- Snijbiet
- Kikkererwten
- Pesto
- Parmezaanse kaas
- Bladknoflook uit de tuin of gewone knoflook
- Ei
- Paprika
- Zout en peper
- Beetje olie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s open en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Leg ze met de gladde kant naar boven op een bakpapiertje op het rooster van de oven. Schuif het rooster hoog in de oven, boven het midden. Rooster ze ongeveer 20-30 minuten tot het vel bruin wordt. Haal de paprika’s uit de oven, laat ze eventueel even afkoelen en verwijder het vel. Snij de gegrilde paprika in reepjes. Kook de eieren en pel ze. Snij de knoflook in reepjes (of pers de gewone knoflook). Fruit de knoflook in de olie. Snij de snijbiet in grove repen (ca 2 cm) en bak die 2 minuten mee. Voeg de kikkererwten en de pesto toe en bak nog 3 minuten tot alles warm is. Snij het ei doormidden en leg die op de snijbiet. Bestrooi met zout en peper. Strooi er op je bord wat Parmezaanse kaas overheen. Heerlijk!