BLOESEM EN SNEEUW

Maar al te vaak hoor ik dat de natuur in de war is, en dat klopt.
Narcissen en krokussen die vanwege het mooie weer al in januari bloeien.
Het is gek, maar zo’n ervaring had ik vandaag ook. Binnen in huis staat namelijk een vaasje met een takje, waaraan wat bloesem ontsproten is en buiten ligt een dun laagje sneeuw.
Hoe zou het op de tuin zijn, denk ik, zouden we op deze werkdag kunnen werken met de sneeuwval? Ach eigenlijk valt het wel mee, de sneeuw is al bijna gesmolten.
Mijn gedachten gaan terug naar deze zomer toen ik tassen vol rijpe vlierbloesem schermen geplukt heb in het Noorderpark. Heerlijke siroop heb ik ervan gemaakt. Een flink aantal flessen vol, die ik volop cadeau heb gedaan.
Laatst keek ik in onze voorraad wijn en ik vond nog een fles vol van deze zomerbloesem siroop. Lekker voor op een toetje of om zo te drinken.
Op de tuin trakteerde ik ook eens op deze siroop. Hanneke vertelde me dat zij wel eens vlierbespannekoeken bakte. Het recept heb ik haar nooit gevraagd, maar nu ik geef het stokje aan haar door om dit recept met ons te delen.
En ondertussen kijk ik naar mijn takje met bloesem en naar de sneeuw buiten.

Elly van Wier, 24 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *