Groene tomaten chutney

Groene tomaten chutney

Hangen er nog steeds groene, onrijpe tomaten aan je planten? Je kunt ze proberen te laten rijpen door ze samen met een banaan of appel in een papieren zak te doen en op een warme plek te leggen. Regelmatig controleren, verwijder rijpe en eventueel bedorven tomaten. Maar je kunt er ook een lekkere chutney van maken, zie onderstaand recept van Erica Raaff.

Ingrediënten:

  • 600 gram tomaten in kleine stukjes
  • 2 rode uien in schijven
  • 6-8 gedroogde abrikozen
  • 3 cm fijngehakte gember
  • 1 pepertje gesneden
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 dl suiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 dl water

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook. Laat de chutney met de deksel op de pan, op een heel laag vuur, 25/35 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig door en controleer of de chutney niet aanbakt, voeg zo nodig een beetje heet water toe.

Bewaar de chutney in goed gesteriliseerde potjes.
Eenmaal geopend dan in de koelkast bewaren.

Groene tomaten chutney

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *