Kas nieuw

Help, onze kas is te klein!!

De Voedseltuin IJplein is vanaf haar oprichting in 2012 uitgegroeid tot een prachtige tuin, die dankzij de vele vrijwilligers veel te bieden heeft.
Buurtbewoners en recreanten weten ons te vinden, en we leveren ongeveer 5000 porties groente af per jaar. Het meeste gaat naar de Voedselbank en Resto van Harte. Wat er over is aan minder mooie groente gaat met de vrijwilligers mee.
In de afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers en de productie flink gestegen, daarmee ook het aantal harken, schoffels, emmers en kruiwagens. Het zou heerlijk zijn om het gereedschap en de koffie en thee voor de vrijwilligers niet meer te hoeven aanslepen over een afstand van 500 meter vanaf de Nachtegaalstraat aan de overkant van de Meeuwenlaan.

Binnenkort moeten we uit onze bergruimte in de Nachtegaalstraat omdat die wordt gerenoveerd. We willen van de nood een deugd maken en onze huidige kas vervangen voor een wat grotere, waar ook de grasmaaier en al het gereedschap en het verpakkingsmateriaal voor de Voedselbank in past.
Er is dan meer ruimte om bij slecht weer de vrijwilligers binnen te laten schuilen. Aangevuld met een elektriciteitsvoorziening en een composttoilet krijgen we een volwaardige verblijfsplek voor wanneer we in de tuin werken drie keer per week.

Kas oud

We hebben een nieuwe kas uitgezocht, net zo groot als de huidige, maar met rechts een apart kweekgedeelte en links een ruimte voor het gereedschap met een grote deur. We kijken uit naar het moment waarop de door ons uitgezochte en gereedstaande kas kan worden geplaatst. Helemaal op maat gemaakt van gerecycled materiaal. We moeten nog even wachten voordat het zover is.

We bezig met de bouwvergunning en de fondsenwerving en het budget is nog niet helemaal rond. Het ziet er positief uit. We hebben zelf al geld gereserveerd voor een nieuwe kas, en met een gift van de postcodeloterij, een toezegging van Eigen Haard, een gift van het Linda Speerstra Fonds en nog wat uitstaande aanvragen bij fondsen komen we een eind op weg.
Onze oproep om iets bij te dragen in de nieuwsbrief heeft bijna €1.000 aan giften opgeleverd van vrijwilligers en sympathisanten, daar zijn we heel blij mee!! Verder vragen we nu ook aan bezoekers van de tuin, die tijd van ons vragen, een bijdrage. Dat leverde €650 op.

We zijn er nog niet helemaal, een gift is zeer welkom.
Wilt u ook bijdragen aan de nieuwe kas? Dat kan hier of maak uw bijdrage over op NL32 INGB 0006 8284 38 t.n.v. voedseltuin IJplein onder vermelding van “Nieuwe kas”.

Kas nieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *