IJpleinschool

Van mei tot half juli kwam er een groepje van acht kinderen van de IJpleinschool naar de Voedseltuin. Iedere vrijdag rond tien voor twaalf kwamen ze vrolijk vanuit hun klaslokaal naar de tuin gehuppeld. Wat een geluk om tussen de middag een uurtje buiten te zijn !

De kinderen hadden een eigen stukje tuin tot hun beschikking, waarin zonnebloemen, goudsbloemen, sla, radijsjes, tuinkers, peterselie en worteltjes werden gezaaid.
En natuurlijk kwam er een Vogelverschrikker om de tuin te bewaken en op te sieren.

Omdat de meeste kinderen van zes of zeven jaar vol energie zitten en nogal bewegelijk zijn, hebben we behalve tuinieren ook allerlei andere dingen gedaan : een speurtocht door de tuin, de schat zoeken, een water wedstrijd, de bijen in de bijenkast bekeken, ons eigen kruidenthee laten trekken boven een vuurtje en taartjes gemaakt met rode bessen.

Zelfs de wethouder van Onderwijs was enthousiast over de kinderlessen.
Eind juni kwam ze op bezoek en kreeg bij aankomst gelijk een eigengemaakt bessen-taartje voorgeschoteld. Ze stond glunderend toe te kijken hoe het kleine kindervolk in de weer was met groenten oogsten en wassen, met het vuurtje gaande houden, met héél voorzichtig de thee in kopjes schenken.

Volgend jaar maart gaan we weer verder met kinderen in de tuin.

Oja … en niet te vergeten : de courgettes heten vanaf heden croesjettes.
Dat heeft de allerkleinste benjamin van de groep bedacht 😊

Renske

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *