IN HET ZONNETJE – Mandy van Raam Cobben

Mandy van Raam Cobben (43) werkt sinds een paar maanden in de Voedseltuin. Zij is de tuincoördinator op dinsdag. “Je hoeft niet moeilijk na te denken over de tuin, goed kijken is voldoende.”

“De vrijwilligers komen altijd opgewekt binnen met de vraag: wat kan ik vandaag doen? Het raakt me hoe iedereen zich in dienst stelt van de tuin. De Voedseltuin is voor mij een plek die goed beschermd en verzorgd moet worden. Dat de groentes naar de voedselbank gaan, maakt het extra speciaal. 

Ik was docent biologie aan het VMBO, maar ik nam zoveel verantwoordelijkheid op me dat ik in een burn-out belandde. Mijn perfectionisme zat me in de weg. De Voedseltuin is een heel fijne en rustige plek om langzaam terug te keren in de maatschappij. Je hoeft niet moeilijk na te denken over de tuin, goed kijken is voldoende.

Ik wil in de toekomst werken met mensen met een beperking of een gz-achtergrond, bijvoorbeeld in een tuin of op een zorgboerderij. Eerst ga ik een opleiding doen waarbij ik leer om mijn ervaringsdeskundigheid in te zetten.

Ik vind het leuk om dingen uit te leggen en te merken dat vrijwilligers met nieuwe vragen komen, bijvoorbeeld over permacultuur. Het werken in de Voedseltuin gaat eigenlijk vanzelf, waardoor ik ervaar waar ik écht blij van word. Dat inzicht is heel belangrijk voor me.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *