Raapstelen – een dappere groente, waarmee we het oogstseizoen openen (in maart) en eindigen (in november). Dat lukt dankzij de beschutte plek in de koude bak. Kijk maar hoe fris ze erbij staan, deze foto is gemaakt op 25 november.
Ingrediënten: 1 aardappel, 1 winterwortel, bosje raapstelen, bouillonblokje.
- Rasp de aardappel, de winterwortel en de ui grof.
- Kook een liter water en voeg het bouillonblokje, de geraspte aardappel, winterwortel en ui toe.
- Kook gaar, dit duurt ongeveer een kwartier.
- Snij de raapstelen fijn en voeg ze toe.
- Kook het kort!! Hoogstens 2 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Een beetje room erbij maakt het soepje nog wat chiquer.
- Eet smakelijk!
(recept van Annemarie Verschoor)