Vlierbloesem

Recept vlierbloesemchampagne

Dit heb je nodig voor 4 liter.

  • 12-15 vlierbloesemschermen
  • 4 liter water.
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 600 gram (ruwe riet) suiker.
  • 2 citroenen
  • 4 beugelflessen (Action of Blokker)
Vlierbloesem

Zo maak je het:

  1. Pluk op een mooie zonnige dag de bloesems. Leg ze op een krant laat de beestjes eruit lopen. Niet afspoelen. Knip de groene stelen weg
  2. Giet 4 liter water in een grote pan of emmer, roer daar de suiker, azijn en 1 uitgeperste citroen door. Voeg de vlierbloesem schermen op de kop toe, bedek het met schijven citroen
  3. Laat het 24 uur trekken op een warmplekje, bv in de vensterbank.
  4. Zeef het mengsel, met een schone theedoek in een vergiet
  5. Giet het vlierbloesemmengsel in flessen met een beugeldop. Giet ze niet helemaal vol, door het fermenteren ontstaat er koolzuur, en kan de fles ontploffen!
  6. Zet de flessen donker weg, in een emmer dan heb je minder troep mochten ze ontploffen
  7. Na twee weken is de vlierbloesem champagne klaar om van te genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *