Moestuinschool

Samenwerking met de Moestuinschool Amsterdam

We willen meer gaan samenwerken met de Moestuinschool op het gebied van kennis en praktijkervaring. Het bestuur van de Voedseltuin onderzoekt nog of het mogelijk is om een financiële bijdrage te leveren aan vrijwilligers van de Voedseltuin die de moestuinschool willen gaan doen.

Moestuinschool

Moestuinschool Amsterdam 2023 – schrijf je in voor een eetbaar avontuur

Vlakbij de Voedseltuin IJplein is de Moestuinschool Amsterdam gevestigd bij de Sixhaven, een biologische moestuinschool voor volwassenen, een opleiding groenteteelt voor wie het serieus aan wil pakken. De Moestuinschool is een ontmoetingsplek voor alle mensen die zelf onderdeel willen zijn van de eetbare vergroening van de stad, groot of klein.

Theorie en praktijk gaan op de lesdagen vloeiend in elkaar over. Aan het eind van het jaar heb je zo’n vijftig verschillende groentes geteeld en weet je wat daarbij komt kijken.

Het schooljaar duurt tien maanden, van februari t/m november 2022, cursisten – of ‘tuinlui’- hebben één dag per twee weken een dag les, naar keuze op dinsdag of donderdag. Lesdagen zijn van 10.00 tot 16:00 uur. De andere weken en in de vakanties is één van de tuinders op de tuin aanwezig op dinsdag- of donderdagochtend voor tuinvragen of tuinhulp.

Het inschrijven is nú geopend, meld je aan via de website.

Zie www.moestuinschoolamsterdam.nl voor meer informatie en kosten

De Moestuinschool valt onder Stichting ‘De Eetbare Stad’ en is een initiatief van urban farmers Michel Olden, Nancy Wiltink en Aliet Rogaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *