Moestuinschool

Voedseltuin vrijwilligers op de Moestuinschool

Al dit hele groeiseizoen volgen een aantal vrijwilligers van de voedseltuin een opleiding aan de Moestuinschool. Elke week werken ze op het terrein van de Moestuinschool aan de Sixhaven. Astera is één van hen. Zij vertelt:

‘Op donderdag hebben we een deel theorie en een deel praktijk. Vanaf half 1 begint het praktijk gedeelte. Dan gaan we aan het werk in de moestuin. We krijgen de opdrachten van ons docent. Als we de opdracht hebben gedaan dan mogen we zelf beslissen wat we doen. Soms gaan we wieden of oogsten. De week daarop is het een dag zonder theorie. De docenten zijn aanwezig voor als wij vragen hebben maar wij gaan zelf aan de slag. Dit is niet verplicht. We mogen ook op een andere dag gaan maar dan zijn er geen docenten aanwezig.
We zijn verdeeld in groepjes. Iedere week wordt er een groep aangewezen die de hele tuin water moet geven.

Ik vind het zaaien het leukst om te doen. Dit omdat ik geniet van het moment dat de eerste kiemen boven de grond komen. Dat maakt mij super blij.
Alles wat ik leer kan ik per direct in de voedseltuin in praktijk brengen. Ik geef de informatie ook door aan iedereen daar.
Het kost mij wat meer tijd om de namen voor de theorie goed te onthouden. Dit gaat wel steeds beter moet ik toegeven.‘

Astera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *