Burendag – Water naar de zee dragen. Doet u mee?

Woont u in de Vogelbuurt of IJpleinbuurt? Dan nodigen wij u uit om samen van Burendag op 24 september 2016 een bijzondere dag te maken!
Wij van de Voedseltuin zullen deze middag de hekken gaan repareren. Hulp is welkom.

Maar heel bijzonder is het Water naar de dragen project.
Met alle buren en buurtorganisaties organiseert Lijm-lab in de Voedseltuin IJplein een dag vol activiteiten waarin water de hoofdrol speelt. Met waterspelen voor grote en kleine mensen, een waterbouwwerk, muziek en verhalen over water en nog veel meer.

Hoogtepunt is de buurtmanifestatie Water naar de zee dragen. We pompen water uit het IJ bij de Noordwal. Met een ketting van emmertjes geven we het water door, om de Voedseltuin IJplein en het schoolplein heen, terug naar het IJ. Een symbolische actie: samen houden we droge voeten!

Meedoen? U bent welkom op zaterdag 24 september op het IJplein, voor de school en de moestuin. Het feest begint om 1 uur ’s middags. We sluiten om 17.00 uur af met een gezamenlijke picknick in de Voedseltuin. De Voedseltuin zal voor soep zorgen met groenten uit de tuin. Neem zelf een picknick mee – wat eten en wat drinken – en een picknick kleedje.

Meehelpen?
Graag! Meld u aan als buurtorganisatie of als vrijwilliger.
Kijk voor ideeën op onze website: http://waternaardezeedragen.lijm-lab.nl en op Facebook: fb.me/WaterNaarDeZee
Mail waternaardezeedragen@lijm-lab.nl.
Of bel Marieke Hunze op 06 50947474.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *