Insecten in de tuin.

Op 9 juli gaf Patrick Wokke van het IVN een workshop in de tuin. Hij leerde ons een aantal insecten in de tuin zien. Zo zagen we verschillende Hommelsoorten en wilde bijensoorten op de distels. We zagen op de munt in de kruidentuin het Munthaantje een prachtig blauw kevertje dat zich direct laat vallen als je eraan komt. Prachtig zijn ze maar ze aten wel met zijn allen onze hele munt plantage op. Inmiddels is de munt afgeknipt en weer helemaal fris groen aangegroeid.
Op de Wilgen aan de rand van de tuin zagen we kleine zwarte kevertjes (Patrick is een kever man) het waren de Wilgenhaantjes . Familie natuurlijk van die op de Munt maar dezen eten alleen Wilg. We vonden in de Kweepeer die naast de bijenkast staat een klein wit wasraatje, gebouwd door de bijenzwerm die daar even gehangen heeft. Het was heel grappig om te zien hoeveel insecten je ineens ziet als je gewoon een tijdje op één plek in de begroeiing blijft kijken.
Na afloop hebben we nog samen in de bijenkast gekeken of de nieuwe koningin al eieren gelegd had. Dat had ze op dat moment nog niet. Er waren wel zeker zes uitgelopen prinsessendoppen te zien . Daar zou toch zeker wel één koningin uit voort moeten komen. Een paar weken later heb ik gezien dat er inderdaad larven in de cellen waren en dus een leggende koningin. Ik heb ze toen wat suiker bijgevoerd en hoop nu dat het volk zal uitgroeien tot het voldoende groot is om de winter aan te kunnen.
Annemarie Verschoor

Eén reactie

  1. Hoi allemaal
    wat boeiend om te horen over de neergestreken insecten in de voedseltuin. Ik heb dit voorjaars en zomerseizoen nauwelijks of niet kunnen werken met jullie, wegens gezondheid en nu ben ik weer in t buitenland. Ik mis t wel t samenwerken in de groeiende, bloeiend tuin. Allemaal de groetjes vanuit Canada. als ik weer in holland ben kom ik zeker n keer langs, liefs Morgana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *