Daikon/Rettich

 

Hoe heet het?

Rettich, Witte Rammenas, Winterradijs, Japanse Radijs of Daikon.
 

Wat is het?

Rettich of Daikon is de grote zus van het ons welbekende radijsje.
Het ziet eruit als een enorme witte wortel, die wel tot 40 cm. lang kan worden.
De smaak is wat minder scherp dan die van het radijsje en de structuur is wat compacter en minder waterig
 
Het bevat veel vitamine C en is dus enorm gezond.
 

Hoe te gebruiken?

Je kunt Rettich zowel rauw als gekookt gebruiken, of ingelegd in zout.

Rauw kun je het bijvoorbeeld raspen en in een salade verwerken. Gekookt kun je het in plakjes door de soep doen of in blokjes door een stoofgerecht. Nederlanders maken er wel eens stamppot van. In Korea gebruikt men het in Kimchi en in China voor het maken van Turnip Cake.

De Voedseltuin

In de Voedseltuin verbouwen wij dus ook Rettich en die wordt in de herfst geoogst.

Meestal is het een keurige rechte wortel, maar soms zit er een hele creatieve wortel tussen, die net even een andere vorm heeft aangenomen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *