Dinsdag 12 juni fietsexcursie naar Tuinen van West

Tuinen van West is een hotspot voor stadslandbouw in de polders tussen de Haarlemmerweg en de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Je vindt er een stadsgroenteboer, een tuinbutler, wijngaard, fruitboomgaarden, biologische boerderij, een natuurspeeltuin en nog veel meer. Het gebied is nog volop in ontwikkeling – er kan nog veel ten goede (of ten kwade) veranderen. Wij krijgen uitleg over de ontwikkeling van een van de ontwerpers en bedenkers van het project, landschapsarchitect Pieter Boekschoten. We zullen het gebied per fiets doorkruisen en twee stops maken, namelijk in de winkel van boerderij De Boterbloem en in het café-restaurant van de Fruittuinen van West.

We vertrekken op dinsdagmiddag 12 juni om 13.00 vanaf de Voedseltuin IJplein.
Het is aan te raden om voor die tijd te lunchen, of, boterhammen mee te nemen voor onderweg. We worden om 14.00 uur verwacht in de winkel van biologische boerderij De Boterbloem in de Lutkemeerpolder. Dat is een uur (rustig) fietsen vanaf de Voedseltuin.

In de Boterbloem krijgen we een toelichting van Pieter Boekschoten, landschapsarchitect bij de gemeente Amsterdam. Hij geeft uitleg over stadslandbouw in al zijn aspecten.

Daarna maken we een fietstocht langs de rand en door het gebied. We bezoeken o.a. de Drakenberg (voormalige vuilstortplaats, nu uitkijkpunt), de natuurspeeltuin van Terragon, de vogelplassen en de Stadsgroenteboer. We eindigen rond 16.30 op het terras van de Fruittuinen van West. Ieder gaat daarna zijns of haar weegs. Er is de gelegenheid om na afloop (op eigen kosten) een warme maaltijd te gebruiken in het restaurant van Fruittuinen.

Deelname is gratis. Consumpties voor eigen rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *