Een gezonde bodem voor (stads)landbouw

Op zaterdag 23 juni van 10.00 tot 13.00 uur organiseren Voedseltuin IJplein en Food Council MRA een bodem happening in de Voedseltuin IJplein.
Bezoekers van de Voedseltuin stellen vaak de vraag: is het wel veilig om groentes uit de stad te eten? Is de bodem niet vervuild als gevolg van de haven-industrie? Kan compost afkomstig van huishouden uit de omgeving een rol spelen als bemesting van de tuin? Deze vragen zijn relevant in het licht van de plannen van de gemeente Amsterdam in het nieuwe coalitie-akkoord om stadslandbouw een extra impuls te geven.

Voedseltuin IJplein ligt nabij het oog van de orkaan van het We Make the City Festival op de noordelijke IJ-over. Het is te voet goed bereikbaar vanaf de ponten IJplein en Buisloterweg. Vanaf de punt Buiksloterweg steekt u eerst de Willem I sluis over en loopt u naar de aanleg plaats van de pont IJplein. Vanaf de pont IJplein loopt u oostwaarts over het pad langs het IJ in de richting van café Wilhelminadok (oranje gebouw op de dijk aan IJ). De Voedseltuin ligt aan de voet van het café op ca 500 meter van de pont IJplein.

Op de tuin is een bodemprofiel te zien en wordt uitleg gegeven over de tuin en de bodem door ir. Gunter Schwandt, landschapsarchitect. Kinderen zijn van harte welkom.

Contactpersonen: Gunter Schwandt en Arnold van der Valk.
Aanmelden gewenst: info@voedseltuinijplein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *