Evenementen in de Voedseltuin! Openbaar, dus KOM.

Met regelmaat organiseren wij workshops en leuke feestjes. De workshops en feestjes zijn openbaar. Dus

IEDEREEN IS WELKOM

Werktijden:

We hebben vaste werktijden. Op deze tijden is een coördinator aanwezig die je kan vertellen wat je moet doen en hoe je dat kunt doen. De werktijden zijn: Woensdagen van 14.00-17.00 en Zaterdagen van 10.00-13.00

Bijzonder dagen:

Workshops:

Op zaterdag 6 mei van 10.00 -13.00 uur gaan we koken met wilde planten en kruiden uit de tuin. Je kunt mee helpen, maar je kunt ook gewoon langs komen en proeven.

Op zaterdag 20 mei van 10.00-13.00 uur is er een plantjesmarkt. Vanaf 0,50 ct kun je al een plantje kopen..

Op zaterdag 17 juni van 15.00-17.00 uur is er een workshop over bijen en andere insecten in de tuin.

En op zaterdag 1 juli van 13.00 – 15.00 uur wordt er een workshop gegeven over geneeskrachtige kruiden, die in de tuin groeien en bloeien. Deze workshop wordt gegeven door Annemarie Verschoor (bioloog) en Susanne Hazen (Fytotherapeut ofwel kruidengeneeskundige).
Op de afbeelding bij deze blog zie je de planten Echinacea Purpurea, in het Nederlands de Rode Zonnehoed genoemd en Hypericum Perforatum, in het Nederlands Sint Janskruid genoemd.
Van de echinacea is bekend dat dit een plant is die je immuunsysteem verbetert. Van de Hypericum is bekend dat deze kalmerend werkt, maar bovenal helpt bij depressies. Het maakt je wat vrolijker. Maar er zijn nog veel meer geneeskrachtige kruiden in de tuin. Kom kijken en luisteren op 1 juli.

Feest:

Ben jij niet zo van de kruiden, maar wel van eten en feesten? Na de workshop ‘geneeskrachtige kruiden’ houden we een feestje en vragen iedereen die langskomt wat spijs en drank mee te nemen.
Er is live Ierse folklore muziek van “Mind the Midgets”. Kom langs en geniet van het eten en de muziek.

Graag voor alle workshops en feestjes aanmelden via: info@voedseltuinijplein.nl

9 reacties

  1. hoi, de datum van de workshop geneeskrachtige kruigen is op 1 juli, maar aan het eind van de tekst staat ”kom mijken en luisteren op 5 juni”.

    • Beste Amanda,
      Ik zie je bericht nu pas. Excuus. In principe verkoopt de Voedseltuin geen groente. Om mee te helpen in de tuin ben je altijd welkom. En als vrijwilliger mag je altijd wat groente meenemen na afloop.

  2. Goede avond .Graag zou ik mij aanmelden voor de workshop 1Juli met mijn dochter dus 2 personen onder de naam Lonis .Helaas werkt de link niet. dus nu op deze wijze alvast bedankt Constantijn en Camilla.

  3. Hoi, ik heb me via de mail opgegeven, maar mocht het ontgaan zijn. Samen met een vriendin zou ik er heel graag bij zijn zaterdag 1 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *