Plantjesmarkt op de Voedseltuin.

Afgelopen zaterdag (20 mei 2017) was het zover: onze allereerste Plantjesmarkt! De mensen uit de buurt waren uitgenodigd om door de Voedseltuin gekweekte plantjes voor een zacht prijsje mee naar huis te nemen, Een uitnodiging ook om te laten zien hoe leuk en makkelijk het is om zelf de planten een goede plek en verzorging te geven en ze vervolgens te zien opbloeien.
Het begon als een stralend zonnige dag. De Voedseltuin lag er mooi bij met een rood klaverveld, paarse bollen van de bieslook, helder oranje goudsbloemen en artisjok planten in vol ornaat.
De eerste belangstellenden kwamen dan ook stipt om 10.00 uur het terrein op lopen om rond te kijken en jonge plantjes uit te zoeken.
We hadden van alles in de aanbieding: bloemen waaronder cosmea en zonnebloem, eetbare bloemen zoals oost-indische kers en komkommerplant, kruiden zoals basilicum en oregano en groente zoals tomaat en courgette. Ook de kropjes sla stonden er mooi bij, hoewel we wel eerst de slakken duidelijk moesten maken dat ze ergens anders een groen blaadje moesten gaan zoeken.

De opkomst was erg goed de hele dag, het was een gezellig komen en gaan, er was ruimte om informatie uit te wisselen, een rondje Voedseltuin te lopen en een kop thee te drinken in de kas.
Ook was er hier en daar interesse om mee te gaan werken als vrijwilliger, wat toegejuicht werd natuurlijk. Een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Heb je het gemist, maar wil je toch kennismaken met de Voedseltuin? Kom gewoon een keer langs op de woensdagmiddag of zaterdagochtend. Je bent altijd welkom en wie weet, word je zo enthousiast en meld je je direct aan als vrijwilliger. Vrijwilligers altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *