Kruidenboter met eetbare bloemen. Een recept van Sanne van Resto van Harte.
Wat heb je nodig?
ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- kruiden die je hebt: peterselie, bieslook, klein beetje koriander, basilicum- venkelzaad (klein beetje) in de vijzel stampen totdat het begint te geuren
- 1 teentje knoflook
- eetbare bloemen, zoals Goudsbloem, Oost-Indische kers
Hoe maak je het?
Alles met de hand fijn snijden,
Vervolgens mixen met de zachte roomboter. Je ziet al dat het mengsel prachtige kleuren krijgt.
Nu pak je een stuk huishoudfolie en leg je de kruidenboter in het midden, rol het op als een dikke worst en draai de puntjes vast.
Laat het opstijven in de ijskast en voila! Snij er mooie dikke plakken van voor bij de borrel of een heerlijke kop soep met stokbrood.
Veel plezier met maken!
Foto van Astrid Louwers