Plantjesmarkt 11 mei 2019

Verslag van de jaarlijkse plantjesmarkt van zaterdag 11 mei 2019

Het parasolletje stond te wiegen in de wind, alles stond klaar: de plantjes, bosjes eetbare bloemen, verse kruidenthee met honing, tuinboeken ter inspiratie en plantenpotten in alle soorten en maten. De plantjes-markt van 2019 kon beginnen!

Nieuw dit jaar was dat Franny, de plantjes koningin van buurthuis de Meeuw, ons kwam vergezellen. Zij verkocht plantjes voor binnenshuis, de Voedseltuin verkocht plantjes voor buitenshuis : een prachtige combinatie. Het weer deed ook goed mee: er stond wel wat wind, maar het was zonnig en niet koud.

De plantjes-markt werd wederom goed bezocht, naar schatting kwamen er zo’n 60 mensen naar onze tuin, allemaal op zoek naar plantjes om hun tuin of balkon mee op te vrolijken. Er waren opvallend veel blije gezichten. Onze buurman van Wilhelminadok (ze gaan nu echt binnenkort open) werd razend enthousiast nadat hij had gezien hoe mooi de grote artisjokken erbij staan in onze tuin en nam alle artisjok-plantjes mee.

Rondom de verkoop waren er mensen in de tuin aan het werk: de Voedseltuin had kratten met opgekweekte sla, knolvenkel en selderij gekregen van de schooltuinen in West. En nu werden die plantjes dus zorgvuldig in de grond gestopt zodat ze verder kunnen groeien en in de zomer geoogst kunnen worden voor de Voedselbank. Een soort West ontmoet Noord!

Kom je ook volgend jaar ?

Een mooie kans om voor een schappelijke prijs biologische plantjes voor in je tuin, op je balkon of binnenshuis te vinden. Maar ook om een handje mee te helpen in de tuin of gewoon een gezellige ochtend en middag te beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *