NLDoet 15 maart 2019

NL Doet Dag – 15 maart 2019

Regen, regen en nog eens regen …

Daar zaten we dan met 18 man van United Airlines en nog eens 6 man van de tuin zelf opgepropt in onze kleine kas. Op deze speciale dag kwam de groep jonge en frisse United Airliners ons een middag helpen in de tuin en ze waren er helemaal klaar voor.
Alleen was het weer er nog niet klaar voor en dus dronken we thee en koffie met allerlei lekkers erbij totdat de buien waren weggetrokken. Een mooie kans om elkaar te leren kennen en al snel gingen de grappen over tafel: vooral Manure (dit is Mest in het Engels) was een favoriet onderwerp.

Na drie minuten wachten … en nog eens drie minuten wachten … mmm, nog maar eens drie minuten wachten … nee, nu echt nog maar drie minuten wachten …

Brak dan eindelijk de zon door en kon iedereen naar buiten.
Waar inderdaad de Manure werd uitgespreid over het land, nieuwe palen de grond in werden geslagen bij de bessen, heuvels werden gemaakt voor de aardappels, kapucijner plantjes werden geplant en een loodzware bank werd verplaatst van de ene kant naar de andere kant van de tuin. De binnen blijvers mochten allerlei soorten zaad voor-zaaien in de kas.

Wat een productiviteit!
En wat een goed tempo hadden deze Airliners erin zitten!Na een welverdiende pauze werd er buiten nog wat gezaaid en geplant en aan het einde van de middag mocht iedereen een bos winterpostelein, snijbiet of koriander mee naar huis nemen. De Airliners waren zeer voldaan over deze middag en sommigen komen in de zomer graag nog eens een kijkje nemen in de tuin om te zien hoe het allemaal is geworden. Je zou bijna wensen dat iedere werkdag op de tuin NL Doet dag zou zijn!

Renske

Foto’s: Fransje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *