Zaterdagmiddag 29 september fietsexcursie naar Tuinen van West

Heb je de excursie naar Tuinen van West in mei gemist? Neem deel aan de herkansing op zaterdag 29 september. We vertrekken om 13.00 uur per fiets vanaf de Voedseltuin.

Tuinen van West is een hotspot voor stadslandbouw in de polders tussen de Haarlemmerweg en de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Je vindt er een stadsgroenteboer, een tuinbutler, wijngaard, fruitboomgaarden, biologische boerderij, een natuurspeeltuin en nog veel meer. Het gebied is nog volop in ontwikkeling – er kan nog veel ten goede (of ten kwade) veranderen. We zullen het gebied per fiets doorkruisen en twee stops maken, namelijk bij de winkel van boerderij De Boterbloem en in het café-restaurant van de Fruittuinen van West.

We vertrekken om 13.00 vanaf de tuin. Het is aan te raden om boterhammen mee te nemen voor onderweg. Dat is ruim een uur (rustig) fietsen vanaf de Voedseltuin.

In de Boterbloem – als de koffieruimte open is – zal ik kort uitleg geven over de ontwikkelingen in de Lutkemeerpolder en over stadslandbouw in al zijn aspecten.

Daarna maken we een fietstocht langs de rand en door het gebied. We bezoeken o.a. de Raesdorperberg (voormalige vuilstortplaats, nu uitkijkpunt), de natuurspeeltuin van Terragon, de vogelplassen en de Stadsgroenteboer. We eindigen rond 16.30 op het terras van de Fruittuinen van West. Ieder gaat daarna zijns of haar weegs. Er is de gelegenheid om na afloop (op eigen kosten) een warme maaltijd te gebruiken in het restaurant van Fruittuinen.

Als het onverhoopt pijpenstelen regent dan gaat de tocht niet door.

Deelname is gratis. Consumpties voor eigen rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *