Teeltplan 2023

Ziezo, de teeltplannen voor 2023 zijn gemaakt

Zoals gebruikelijk zaten we ook aan het eind van dit jaar bijeen – dit keer met z’n zesentwintigen – om de nieuwe teeltplannen voor 2023 te maken.
We togen aan het werk met de vragen: Wat gaan we volgend jaar in welke bedden verbouwen?  En welke groenten vallen het meest in de smaak bij de voedselbank?
Omdat we met het principe van wisselteelt werken komt elke plantengroep elk jaar op een andere plek in de tuin terecht. Dat is goed voor de bodem en voor het afleiden van de eventuele plagen en ook voor de vrijwilligers die zo de hele tuin leren kennen.
Annemarie legde het principe van de teeltplannen en de beddenplannen uit en gaf enkele tips voor het optimaal benutten van de bedden door bijvoorbeeld ook groenbemesters in de restmaanden te laten groeien.
Al gauw was het zo druk als in een bijenkorf en waren we in zes groepen de plannen aan het smeden voor het telen van kolen, bonen, wortels, uien, pompoenen, tomaten en nog veel meer.
Tegen half vier waren we klaar en nadat Louise de hoogtepunten van het jaar en de plannen voor het volgend jaar had gememoreerd, gingen we naar beneden om het jaar af te sluiten met een borrel en zelfgemaakte hapjes.

Teeltplan 2023
Teeltplan 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *