Opening kas

Nieuwe kas

Een nieuw jaar en een nieuwe kas!

Vorig najaar was het zover, we hadden voldoende geld bijeengebracht plus de vergunning van de gemeente Amsterdam om een nieuwe kas neer te zetten. Met hulp van vele vrijwilligers is de Nachtegaalstraat ontruimd en de oude kas leeggehaald en is er de ruimte gemaakt voor een nieuwe, grotere kas. De oude kas werd afgebroken en door de kassenbouwer l’Orangerie meegenomen om te recyclen.

Terwijl de natte sneeuwvlokken vielen werd de kas eind december in twee dagen opgebouwd. Een tussenwand werd ingetimmerd en een keukenblok en een werkbank in elkaar gezet.  De kas is inmiddels ingericht.

De sponsors van de nieuwe kas

Op 15 februari was er een feestelijke bijeenkomst voor de grote sponsors van onze nieuwe kas. In een zacht voorjaarszonnetje knipte Esther Lagendijk van het stadsdeel Amsterdam Noord het lint door. Er waren lekkere hapjes en een feestelijk drankje.
Dankzij de uitgenodigde organisaties en vele persoonlijke donaties was het mogelijk om deze mooie nieuwe kas neer te zetten. Bovendien werden er nog twee overeenkomsten getekend waarin Woningstichting Eigen Haard en het Leefkringhuis toezegden om onze vereniging structureel te steunen met een jaarlijkse financiële bijdrage. Allemaal zaken waardoor onze vereniging nog steviger op haar fundamenten staat!

We zijn ontzettend blij dat er nu een kas staat waarin alles samenkomt, niet alleen de vrijwilligers en de buurtbewoners, maar ook de opslag van spullen en de kieming van de zaden. Met elektriciteit en water in de kas is de nieuwe kas nu het warme middelpunt van de tuin!

Unive buurtfonds  Buurtfonds-postcode-loterij  Stichting Hulp na Onderzoek  Fonds voor Noord      Logo-Leefkringhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *