Workshops en evenementen
Workshops Er komen nog een aantal workshops aan, zie hieronder. Alle workshops zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Je kunt je hier aanmelden voor de workshops. Onkruid beheren 20 mei 2023 11 uur We verzamelen om 11 uur bij de kas. Louise van Delden geeft u wat uitleg over wanneer iets […]
Lees meer...Pieke roert in kruidjes – Koningskaars
Koningskaars of stalkaars – Verbascum thapsus/densiflorum Helmkruidfamilie (Scrophulariaceae) De plant heeft iets weg van een kaars door de haast lichtgevende gele bloemen. Hoog en fier strekt ze zich uit naar de hemel. Ze bloeit rommelig met knoppen en zaadvorming door elkaar. De grote bladeren en de steel zijn behaard en voelen viltig aan. De citroengele […]
Lees meer...Pieke roert in kruidjes – Grote Klaproos
In deze aflevering vertelt onze deskundige vrijwilliger Pieke hoe je een tinctuur maakt van klaproos. Ze maakte ook de prachtige illustratie.
Lees meer...24 uur in de Voedseltuin
Louise, buurvrouw en vrijwilligster, kijkt vanuit haar woning uit over de Voedseltuin, vertelt over wat zij zoal ziet gedurende 24 uur.
Lees meer...Filmpje Voedseltuin IJplein
Filmpje van de Voedseltuin gemaakt door Alice Machado https://vimeo.com/1111073237
Lees meer...Druppelen was onze redding!
Nu het eindelijk heeft geregend zou je bijna vergeten dat het tussen begin maart en eind mei bijna drie maanden niet heeft geregend. In vorige jaren moesten we met slangen, gieters en sproeiers aan de slag. Een tijdrovende klus, waar we soms ook extra diensten voor draaiden. Dit jaar konden we voor het eerst gebruik […]
Lees meer...Nieuwe kas
Een nieuw jaar en een nieuwe kas! Vorig najaar was het zover, we hadden voldoende geld bijeengebracht plus de vergunning van de gemeente Amsterdam om een nieuwe kas neer te zetten. Met hulp van vele vrijwilligers is de Nachtegaalstraat ontruimd en de oude kas leeggehaald en is er de ruimte gemaakt voor een nieuwe, grotere […]
Lees meer...Groene kerst soep
Groene kerst soep Recept van Annemarie De winterpostelein plantjes worden langzaam groter. Als het niet heel hard gaat vriezen kunnen we ze over een maand oogsten. Maar je kunt het in de biologische supermarkt wel kopen en het geeft een mooie heldergroene soep. Ingrediënten 1 el plantaardige boter of olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes […]
Lees meer...Rösti van Pastinaak en aardappel
Rösti van Pastinaak en aardappel Recept van Annemarie Dit gerecht maakte ik van de laatste pastinaak uit de tuin. Ingrediënten 1 grote pastinaak 3 middelgrote aardappels 1 ui 1 ei olijfolie peper zout Bereiding Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en rasp de pastinaak en de aardappels en de ui met een grove […]
Lees meer...Een egel in de composthoop
Een egel in de composthoop De compost is klaar. Een jaar lang hebben wormen, pissebedden, springstaarten, beerdiertjes, schimmels en bacteriën er over gedaan om deze mooie donkerbruine compost te maken van al het groen afval uit de tuin. Dat alles onder de goede zorgen van de vrijwilligers van de compostgroep. We spreiden het weer over […]
Lees meer...