Online mini-cursus snoeien

Leer alles over snoeien. Download onze mini-cursus snoeien.

Lees meer...

Gratis rondleiding speciaal voor buurtbewoners

GRATIS RONDLEIDING speciaal voor buurtbewoners  Zondag 11-12 uur1 augustus5 september 3 oktober Tijdens deze rondleiding laten we graag zien wat we allemaal doen in de tuin.We verbouwen groente voor de Voedselbank en Resto van Harte.We hebben een uitgebreide kruidentuin en een weelderige bloementuin.Er is een kas, een waterbassin (met jonge eendjes), we hebben vruchtbomen, we houden bijen en […]

Lees meer...

Nieuwe cursus Voedseltuinkennis

Ons cursusaanbod is uitgebreid! Naast de Cursus Moestuinier hebben we nu Voedseltuinkennis. De cursus Moestuinier bevat de basis die iedere vrijwilliger nodig heeft. In Voedseltuinkennis krijg je extra informatie, leuke weetjes, achtergronden en zo leer je nog meer! Het is een mapje waar steeds meer informatie bij komt. We beginnen met informatie over eetbare planten […]

Lees meer...

17 juli: Workshop wilde en geneeskrachtige planten

Susanne Hazen en Annemarie Verschoor geven een workshop over de wilde planten die in de Voedseltuin groeien. Suzanne  zal bij een rondleiding vertellen over de geneeskrachtige werking van een aantal planten in de tuin. Annemarie vertelt over de wilde-plantenfamilies waarvan wij de gecultiveerde vormen als groente kweken.Je krijgt een kopje thee of koffie en een […]

Lees meer...

Waterbeheer

Als Voedseltuin IJplein verbouwen we niet alleen groente maar denken we ook na over duurzaamheid. Eén van de grote uitdagingen is water. Soms valt er erg veel, soms is het erg droog. In natte periodes is het een uitdaging om water goed te laten wegstromen en op te vangen. In droge periodes wordt er drinkwater […]

Lees meer...

Onze samenwerking met Resto van Harte: een interview met chef-kok Sanne

Een deel van onze oogst gaat naar Buurtrestaurant van Harte waar Sanne Doedens kok is. Op één van de eerste zomerse dagen vonden Laura en Sanne een fijn plekje in de schaduw van de perenboom en kletsen ze over Resto van Harte en het koken met groenten uit de Voedseltuin IJplein. Een supergoede samenwerking tussen […]

Lees meer...

Recept – Sanne’s kruidenboter

Kruidenboter met eetbare bloemen. Een recept van Sanne van Resto van Harte. Wat heb je nodig? ongezouten roomboter op kamertemperatuur kruiden die je hebt: peterselie, bieslook, klein beetje koriander, basilicum- venkelzaad (klein beetje) in de vijzel stampen totdat het begint te geuren 1 teentje knoflook eetbare bloemen, zoals Goudsbloem, Oost-Indische kers Hoe maak je het? […]

Lees meer...

Rabarbertaart

Als je op 29 mei bij onze Plantjesmarkt was dan heb je misschien deze heerlijke rabarbertaart wel geproefd! Gemaakt door vrijwilliger Marijke en echt om van te smullen. Ingrediënten: 1 kg rabarber 2 eetlepels custartdpoeder 1 sinaasappel 2 zakjes hazelnoten (65g.) 150 g zachte boter 150 g basterdsuiker 3 eieren 150 g zelfrijzend bakmeel Zout […]

Lees meer...

NLdoet 28 mei 2021

Super goed georganiseerde NL doet met ook nog eens schitterend weer! Er is hard gewerkt: het pad is af en de berg houtsnippers bij het fietspad is verdwenen. Gunter had voor appeltaart met slagroom, bier en ander lekkers gezorgd. Het was een gezellige en productieve middag.

Lees meer...